Wout Zwaagman fotograaf bij ZwaanPOP fotografie AntwerpenWout ZwaagmanWout Zwaagman fotograaf bij ZwaanPOP fotografie Antwerpen

WIE IS ZWAANPOP

In de jaren waarin de digitale fotografie nog in haar kinderschoenen stond, lag mijn belangstelling vooral bij de muziek. Ik mixte verschillende platen en muziekstijlen achter de wheels-of-steel vanaf vinyl en vond het fantastisch om met muziek een bepaalde sfeer te kunnen creëren.


Na het afronden van mijn studie Bedrijfseconomie in Amsterdam, settelde ik mij in 2002 in Antwerpen, waar ik nog steeds met veel plezier woon samen met mijn vriendin Anastasia.


In de afgelopen 10 jaar heb ik het voorrecht gehad veel mooie reizen te mogen maken. Het waren deze reizen die mijn interesse voor de fotografie hebben aangewakkerd. Van grote dynamische steden als New York of Tokyo naar authentieke kleine dorpjes in Europa tot verre ongerepte bestemmingen in Afrika en Azië. Overal realiseerde ik mij dat ik alle schoonheid ervan in mijn herinnering mee naar huis wilde nemen. Of nog liever – als een uniek sfeerbeeld, vastgelegd op de gevoelige plaat, een onuitwisbare herinnering.


Mede dankzij Anastasia, die altijd al een passie had voor het maken van sprekende foto’s van mensen, ben ik gefascineerd geraakt door portretfotografie. Ik heb mezelf uitgedaagd om een flatterend licht met een ‘touch-of-drama’ in de fotostudio te perfectioneren. Door het gebruik van licht en schaduw creëer ik de beoogde sfeer.  Mijn studiofotografie wordt gekenmerkt door een elegante en geraffineerde aanblik.

 

Portretten zijn herinneringen aan zichzelf of aan iemand die dierbaar is. Het zijn bevroren momenten uit het leven die nooit meer terug komen. Met mijn foto’s hoop ik mensen blij te maken of te ontroeren. Ieder model, ieder mens, ongeacht de leeftijd, is van nature mooi en uniek - dat is het beeld dat ik probeer te grijpen en onvergankelijk te maken.